Zelena Energija iz

Prirodnih Izvora

u koje svrhe se koristi sunčeva energija?

Kao što znamo sunčeva energija je jedan od najvažnijih elemenata za život svih živih bića.

Međutim sunčevu svetlost možemo iskoristiti i za stvaranje električene energije koju dalje možemo koristiti u komercijalne svrhe, u poljoprivredi ili u vašem domu kao izvor napajanja kućnih aparata, a samim tim štedimo i čuvamo prirodu.

solarni paneli

Komercijalna upotreba

solarni paneli

U poljoprivredi

solarni paneli

U domu, vikendici, kamp prikolici, brodu ...

On-grid Sistem za komercijalnu upotrebu

Podrazumeva proizvodnju električne energije iz solarnih panela i direktno plasiranje ka potrošačima a višak u distrinutivnu mrežu. Kod ovih sestema ne postoje baterije za skladištenje višak struje. Solarni sistemi mogu biti monofazne, odnosno trofazne. Snaga On-Grid solarnih sistema kreće se od nekoliko stotina vati do nekoliko MW snage. Za domaćinstva najčešće se izgrađuju On-Grid solarne elektrane od 3 do 10kW snage. Sa ovim elektranima može da se u potpunosti pokriva potrošnja električne energije u domaćinstvima. Malim i srednjim firmama, preduzetnicima preporučujemo On-Grid solarne sisteme od 10 do 50kW snage. Velikim potrošačima, pogonima, velikim robnim kućama preporučujemo izgradnju solarne elektrane veće od 50kW.

solarni paneli

Princip rada on-grid sistema

solar panel, solar energy, panels

Upotreba u poljoprivredi

Ovi solarni sistemi mogu da se koriste za navodnjavanje zemljišta i to do 2 ha, u zavisnosti od potrebne količine vode, odnosno kulture koja se navodnjava. Sistem se može koristiti, pored direktnog navodnjavanja kap po kap, i u sistemima sa rezervoarom. Pored navodnjavanja, sistem se može koristiti za opskrbljivanje pijaćom vodom, na ribnjacima za pretakanje vode, kao i na svim drugim mestima gde je potrebno obezbediti vodu. Sistem, pored solarnog napajanja, opciono može da koristi i druge izvore kao što su elektrodistributivna mreža ili agregat. Može da napaja širok spektar monofaznih i trofaznih pumpi.

Princip rada sistema za navodnjavanje

Off-grid Sistem u domu, vikendici, kamp prikolici, brodu...

Solarni paneli proizvode električnu energiju iz energije sunčevog zračenja. Proizvedena struja može se koristiti preko dana, ili akumulirati u baterije kako bi potrošači struju imali tokom noći, kada nema dnevne svetlosti. Proizvedena struja ditektno se koristi za rad potrošača, dok kada je veća proizvodnja struje višak akumuliraju baterije. Akumuliranu električnu energiju možete da koristite tokom noći, ili po oblačnom vremenu. Za energetski nezavisne kuće, nezavisno snabdevanje strujom, solarni paneli koriste se za objekte kao što su vikendice, salaši, kuće, brvnare, kamperi … Manji solarni setovi potpuno zadovoljavaju potrebe za potrošače energije, kao što su osvetljenje, frižider, računar ili TV. Preporučujemo potrošače koje imaju A+ klasu energetske efikasnosti.

Princip rada off-grid sistema

Zašto izabrati nas?

Uspešno izvodimo projekte u oblasti solarnih tehnologija.

Jedna smo od prvih kompanija koja je počela primenu solarnih sistema i pružanje rešenja za bolju energetsku efikasnost na teritoriji južne Srbije. 

Svojim kupcima stavljamo na raspolaganje svoje stručno iskustvo, predusretljivost i najpogodnija rešenja za proizvodnju energije, veću energetsku efikasnost i bezbedno snabdevanje energijom.

Poslujemo sa više svetskih poznatih proizvođača solarnih panela i opreme.

jasolar 455w
Solarni panel JASolar 455Wp
longi 455w
Solarni panel Longi 455Wp
canadian 445w
Solarni panel Canadian 445Wp
jinko 355w
Solarni panel Jinko 355Wp N-Type Fullblack
znshine 450w
Solarni panel ZNShine 450Wp
suntech 545w
Solarni panel Suntech Ultra 545Wp
jinko 470w
Solarni panel Jinko 470Wp
suntech 450w
Solarni panel Suntech Ultra 450Wp
canadian 600w
Solarni panel Canadian 600Wp
Šta nudimo:
kissclipart-electric-power-tower-icon-clipart-solar-power-elec-1f7e16474693c363

On-grid

Solarne elektrane za proizvodnju i prodaju električne energije

ikona

Off-grid

Nezavisni solarni sistemi za proizvodnju i uštedu električne energije

pump

Za bolji prinos

Solarni sistemi i pumpe za navodnjavanje i dopunu rezervoara vodom

1924237

Zajedno sa Vama

Od planiranja, projektovanja, savetovanja do montaže i puštanja u rad

Brendove koje koristimo
sungrow